Grootste leverancier van KleurenPoeder in Nederland voldoet aan eisen van het RIVM.

roze KleurenPoeder

Het RIVM heeft een artikel geschreven omtrent de eventuele risico’s die komen kijken bij het gebruik maken van Holi kleurenpoeder. Het RIVM heeft een aantal richtlijnen opgesteld waar het poeder aan moet voldoen, dit zodat organisatoren van colorruns en festivals hier op een verantwoorde manier mee om kunnen gaan.roze KleurenPoeder De volkskrant heeft KleurenPoeder.nl geïnterviewd, Jeroen van Raalte was benieuwd naar wat de grootste leverancier van kleurenpoeder in Nederland hierover te zeggen had.

‘De Nederlandse markt telt een aantal cowboys die niet precies weten wat er in hun poeder zit’, erkent Hessel van Toor van KleurenPoeder.nl. Maar net als Rohde zegt Van Toor geen ervaring te hebben met oog- en huidirritatie bij zijn product. ‘Het blijft nooit goed om in grote hoeveelheden stof in te ademen. Maar zolang je niet iedere dag in aanraking komt met ons poeder, is er geen probleem.’

Wij zijn erbij gebaat dat de consumenten éérst vragen om de nodige product informatie voordat men overgaat tot een aankoop.
Het gebeurt in onze optiek nog te vaak dat men chemisch of vervuild poeder koopt bij onbetrouwbare leveranciers.

  • Het belangrijkste is dat de kleurenpoeders niet-brandbaar en niet-stofexplosief zijn.
  • Kies voor een kleurenpoeder op basis van zetmeel, met toegelaten levensmiddelenkleurstoffen en vrij van vervuilingen en allergenen.

Wij kunnen met trots zeggen dat wij voldoen aan alle richtlijnen van het RIVM en dat mochten er nog wijzigingen zijn in de toekomst wij ons product hier op zullen aanpassen.

Dit bericht is gepost in nieuws. Bookmark de link.