Holi Color Kleurenpoeder en schoonmaak:

Hoe worden de deelnemers weer schoon na een kleurenloop of color run?
Deze vraag krijgen wij vaak van organisatoren.
Onze kleurpoeder is gemaakt van mais zetmeel. De kleurstoffen die wij gebruiken om de kleurpoeder te kleuren zijn E-nummers. Deze worden ook in de Europese voedingsindustrie gebruikt.
Deze zijn gemakkelijk uit kleren te wassen. Maar het blijven natuurlijk kleurstoffen; dus daarom raden wij altijd aan om niet je beste outfit aan te trekken naar een color run of holi festival.

Ook gaan onze kleurenpoeders gemakkelijk uit de haren. Maar ook hier; het blijven kleurstoffen en deze kunnen een lichte waas achterlaten. Blond haar is hier gevoeliger voor. Ook geblondeerd of eerder geverfd haar absorbeert sneller wat kleur.
Mocht het regenen, of wordt er ook water op de deelnemers van het kleurenfeest of color run gespoten, dan geeft dit meer kans op het intrekken van de kleuren.
Een bandana of wat olie in het haar werkt goed ter bescherming.

Van de huid spoelt kleuren poeder gemakkelijk af. Met wat zeep en water verdwijnt het meestal bij de eerste wasbeurt. Alleen in groefjes en bijvoorbeeld onder nagels kan soms wat kleurenpoeder blijven zitten.

Wat is een goede locatie voor een color run of kleurenloop?

Schoonmaak van het terrein waar het holi feest of de color run heeft plaatsgevonden.
Een kleurenfeest of color run wordt vaak gehouden op een schoolplein of op bijvoorbeeld sportvelden. Maar we hebben ook tal van color runs en holi festivals gehouden op stranden of in parken of stadcentra.
Met een bezem verwijder je als het droog is van tegels of asfalt meestal al het overgrote deel van de kleuren. Als je daarna naspoelt met water dan zullen de kleuren volledig verdwijnen. Mocht je niet veel haast hebben met de schoonmaak, dan zullen de wind en regen in de dagen na het kleuren evenement de restanten doen verdwijnen.
Soms wil de lokale brandweer ook wel even assisteren om een locatie schoon te spuiten.

Holi Color Kleurenpoeder veiligheid en ingredienten

Onze kleuren zijn EU gecertificeerd. Het hoofdbestandeel is van onze holi colors is maiszetmeel (maizena). De kleuren die wij gebruiken zijn van de hoogste kwaliteit. Veel goedkope kleurenpoeders bevatten bijvoorbeeld zware metalen. De kleurstoffen die wij gebruiken voor onze kleurpoeders zijn E-nummers die ook gebruikt worden in de EU voedingsindustrie.
Naast deze ingredienten voegen wij enkele mineralen toe om onze holi colors niet vlambaar of stof explosief te maken.
Al onze documentatie kan opgevraagd worden. Wij hebben onze producten laten testen in verschillende laboratoria in verschillende landen. Aangezien dit technische rapporten zijn lichten we deze altijd graag even toe. Onze papieren kunnen ook met gemeentes of andere autoriteiten gedeeld worden indien een vergunningsaanvraag gewenst is.

Wij wensen u heel veel plezier met uw kleurenevenement!

Team Kleurenpoeder.nl

info@KleurenPoeder.nl
+31 6 18 39 81 99